pátek 3. února 2012

Co k snědku?

Ahój,
    dostala jsem návrh od svého bratrance, abych psala i kratší shrnovací verzi pro lenochy. Myslím, že to není třeba, protože čím víc se tu zabydlím, tím míň problémů budu muset řešit, a tak taky články budou kratší.
         V pátek mám volno, můžu si spát relativně do kdy chci. K snídani jsem si udělala takovou zvláštní bílou kaši. V supermarketu to měli levné, jedna dívka tady z koleje nám to doporučovala, že je příprava rychlá, tak jsem to chtěla zkusit. Byla to vlastně sladká rýže. Fůj. Snědla jsem přes půlku, ale ten zbytek jsem musela vyhodit do záchodu, jinak by se mi udělalo špatně. Už vím, co si tu určitě nebudu kupovat. Poučila jsem se pro příště. Kdybyste měli nějaké jednoduché recepty na chutná jídla, tak mi napište. Nemám moc fantazii, co si tu vařit.
             Po jedenácté hodině jsem šla za Andersem a Gunillou. Pomohli mi s platbou výletu. Je to poslané. Chtěla jsem jít zas na kolej, ale oni prý ať zůstanu ještě na oběd. Měli jsme úžasný švédský guláš(salám, brambory, cibule, jabko..v takové oranžové omáčce, netuším, jak ji vyrobili..) A k tomu slaná rýže! Slaná! Už nikdy ne sladkou! Vyprávěla jsem jim, co nového ve škole.. a taky o Laponsku. Taky mi chtěli půjčit běžky, nejsou první, co mi to nabízeli, ale pokaždé musím vysvětlovat, že mám abnormálně velkou nohu. Raději si pořídím svoje vlastní, nějaké starší mi postačí.
             Musela jsem je brzy opustit, v jednu jsem měla sraz s babi a dědou na skajpu. Ještě nikdy jsem si neužila skajpování tak jako teď. Baví mě to, ráda si vyslechnu novinky z domova, řeknu ty své, poradím se a taky občas zahlídnu Rozárku. Jak se mi po ní stýská. Škoda že skajpem nejde přenášet dotyky.
             Teď se snažím narvat do hlavy nová švédská slovíčka. Večer možná půjdu na swing. Zjistila jsem, že je to dost daleko v centru, tak nevím, jak se tam dopravím. Mít tak kolo...Asi pojedu jednu cestu busem a druhou půjdu pěšky.

Dům mých snů..






6 komentářů:

  1. Domeček je nádhernej..jako z pohádky. Sladkou rýži nemusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fákt pohádkový domeček :-). Moc se mi líbí.
      Alča

      Vymazat
  2. Osobně jsem klidně pro delší články ;-) Úžasně píšeš a krásně se to čte!
    Jinak k těm receptům - zkus tuhle stránku, třeba se Ti tam z toho i něco zalíbí ;)
    http://www.studentskakucharka.cz/?kategorie=2-rychla-jidla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, budu si to psát tak, ja k se to líbí mně :)
      Díky za odkaz, tuhle stránku jsem už taky objevila a myslím, že ji budu často navštěvovat.

      Vymazat
  3. To mně sladká růže chutná, mamka kolikrát dělala rýžový nákyp =).

    OdpovědětVymazat
  4. Já si teď často dělám kuskus. Nemusí se vůbec vařit, stačí zalít vřelou vodou o stejném objemu, přidat kousek másla a pár minut počkat. Na slano lze chuť vylepšit tím, že ve vodě rozmícháš kousek zeleninového bujónu. Pak už jen přidáš trochu zeleniny, ať už čerstvé na kousky, nebo mražené (pak asi bude třeba to ještě trochu ohřát), popř. v konzervě (např. kukuřice). Prý je hodně dobrý i na sladko, ovšem to jsem ještě nezkoušel, ale na netu bude určitě fůra tipů :)

    OdpovědětVymazat