středa 22. února 2012

Snow biking

Čauky,
     dneska si chci jít lehnout dost brzy. V nohách stále cítím včerejší procházky. Snad už to teď bude dobré. Mám totiž kolo.! Ano, dneska se mi ho podařilo koupit. Má úplně normální řídítka, je dámské a je červené. Jediné, na co jsem přišla je to, že nemá jeden blatník. Zrovna dnes ráno jsem ale jeden viděla povalovat se na ulici, tak to snad nebude problém nějaký sehnat. :) Už jsem na něm ujela něco přes dva kilometry. Byl to fakt nevšední zážitek. Jinými slovy mazec! Celý den zase padal sníh, po jaru ani památky. Cesta už byla tedy celkem zavátá. Spousta cyklistů si to ale drandilo domů na kole. Někteří z vás se divili, že tu někdo v zimě jezdí na kole. Ale ono to opravdu jde! Chce to jen si zvyknout na povrch, po kterém jezdíte. Nejlepší je jet tak středně rychle, když jedu hodně pomalu, tak to ve sněhu dost podkluzuje, když zas rychle, mám strach, že se někde vymáznu. Je dobré udržet si takovou rychlost, abyste, když vás to vyhodí, stihli dát nohy na zem. Důležité je taky pevně se držet řídítek a nenechat se zaskočit jakýmkoliv prudším pohybem či vybočením. Teď večer to bylo podle mě dost extrémní, ale ráno zas všechny cesty protahnou, tak to určitě půjde líp. Zítra se ani nikam nechystám, až v pátek pojedu do Coopu nakoupit a možná se mrknu do bazaru na běžkařské boty.
       Ve čtvrtek mám školu jen odpoledne. V pátek v deset jdu na tu zkoušku z linqvistiky. Dost se toho bojím, čím víc se to učím, tím víc  mi připadá, že v hlavě nic nemám. Snad se mi podaří zítra vyzvědět od Filippy a Antoinetty, jaké to bylo. Všechny přestávky, které jsem dnes měla, jsem strávila nad skripty. Už mi došly všechny zvýrazňovače a i některé propisky. Těším se, až bude po zkoušce. A těším se na příští sobotu :) Hádejte proč?

Pár lidí se mě ptalo, jak to vypadá u mě na pokoji, tak  tady jsem ho pro vás vyfotila. Je celkem veliký, vejde se sem i moje kolo.




5 komentářů:

  1. Aničko, včera ráno jsem si vzpomněl, že už jsem dlouho nečetl své oblíbené švédské noviny. Ale už jsem spěchal do práce, tak jsem jen zadal adresu do mobilu a četl to v metru. Dík za dvě zpříjemněné cesty do práce a těším se na další příspěvky :-) Mimochodem, tvoje fotky jsou fakt pěkný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Zdeňku, to mě těší, že se Ti mé články líbí. Měj se krásně, fotografuj, užívej si procházek, moc se těším na léto a na nějakou společnou akci :-)

      Vymazat
  2. Ahoj, díky za fotky. Jsem ráda, že jsi sehnala kolo a dej vědět, jak dopadla zkouška:)

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný pokojíček. Je fajn, že jsi sehnala kolo. I já se divím, jak se dá jezdit na kole po sněhu, ale všechno jde, když se chce...

    OdpovědětVymazat