úterý 20. března 2012

Hurá, mám to za sebou!

Ahój!
       Mám pro vás výbornou zprávu! Zkoušku z jazykovědy jsem dnes udělala! Jupí!! Jsem moc ráda, že mi to vyšlo a že jsem zároveň nemusela odříkat bezva víkend na Höga Kusten. Myslím, že jsem udělala velmi dobře, když jsem napsala znova svoji práci- Wortuntersuchung. Tentokrát se to učitelce líbilo, vybrala jsem si slova Brünn a Brno a Germanistik in Brünn. Stejně tak jako k černé kočce, mám k Brnu velký vztah, a tak se mi s tím pracovalo celkem obstojně. Jazykověda pro mě ale asi napořád zůstane suchým, nezáživným, teoretickým oborem němčiny. Literatura je něco, s čím se člověk setkává častěji, spoustu situací se nám děje jako v knížkách, připadá mi to víc lidské.
        Navzdory tomu, že včera ráno hustě sněžilo a chodníky byly opět bílé, to vypadá, že sníh přeci jen pomalu mizí. Ještě jdem dneska večer s Katharinou na běžky. Snad  to nebudou už poslední. Teď jsem přišla z centra, chtěla jsem zaplatit nájem, ale bohužel jim nějak nefungoval platební terminál. Musím tam sjet v pátek. Objevila jsem jeden úžasný obchod, Army shop. Mají tam tlusté vlněné ponožky jen za 15 SEK. Hned jsem si jedny koupila. Určitě tam ještě zajdu, připadala jsem si trochu jako v šatně nějakých vojáků. Vlastně to byla taková obří šatna. Mají tam spoustu dobrého vybavení na ven. A ceny jsou víc než dobré. Když jsem byla v Helsinkách, tak tam podobné ponožky prodávali jako suvenýry za nehorázné peníze. A tady toho mají spoustu na takovém odlehlém místě.
      Vypadá to, že tenhle víkend bude čtecí. Do příští středy musím přečíst knížku v němčině, která má přes 250 stránek. Jsem zvědavá, jak to stihnu. Pak mě čeká ještě Woyzeck a několik úryvků Heineho.
       V knihovně mi někdo poklepal na rameno, otočím se a on to byl Mushe z kolejí. (snad se to jeho jméno takhle píše). Ptal se, jak se mám.. usmíval se na všechny strany, říkal, že dnes v Íránu začíná nový rok. Takže máme oba důvod k oslavě :)  Vždycky, když se potkáme, zvedne se mi nálada. Myslím, že si s tímhle člověkem rozumím na koleji asi nejvíc. Bude mi tu hodně chybět..

Mějte se fajn a těšte se na další články!

11 komentářů:

  1. Pár dní jsem úplně zapomněla sledovat Tvůj blog - a teď se nestačím divit, kolik tu toho přibylo a kolik jsi toho prožila! To Laponsko teda muselo být skvělej zážitek...Je super, že jsi byla i v Norsku, taky bych se někdy ráda podívala do Narviku :). Jo, a Norsko je v Shengenu, proto jste nepotřebovali pasy ;).
    Jo, a to jsem ani nevěděla, že posloucháš Van Canto! Byla jsem na jejich koncertu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Věrko, do Narviku se určitě podívej, ale doporučuju v létě. Ahá, díky za objasnění, nevěděla jsem, že může být stát v Shengenu a přitom nemusí být v EU.
      Jóó, Van Canto mám ráda, vážně jsi byla na jejich koncertě?? Kde? A kdy? Taky bych na ně chtěla jít, ale zatím se mi nepoštěstilo je slyšet naživo.

      Vymazat
    2. Byla jsem na nich na podzim v Praze na takovým festivalu asi 5 skupin ("Out of the dark tour"), ani jsem je předtím neznala. Škoda, že jsme tam nešly spolu...

      Vymazat
  2. Moc ti gratuluji =). Jsem ráda, že ti to vyšlo =).
    Dnes v 6:14 začalo jaro a ode dneška (jak jsem ve zprávách slyšela) bude prý jaro začínat pokaždé 20.3. Jak se to vše posunuje, nestačím zírat :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluju! Držela jsem Ti palce, tak jsem si teď pořádně oddychla:) A na další články se moc těším. Dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to jsme dvě, měla jsem celkem obavy, jak to zvládnu..

      Vymazat
  4. Ahoj, gratuluju k té zkoušce. Máš úžasné fotky. J.

    OdpovědětVymazat
  5. Jsi šikula, Aničko! Gratuluju k úspěšnému zvládnutí zkoušky! Jen tak dál ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Marťulíne, teď mě čeká další Sprachwissenschaft..už aby to bylo za mnou..

      Vymazat