čtvrtek 22. března 2012

Zaneprázdněná

Ahoj,
    právě už přes dvě hodiny prohlížím fotky jednoho svého kamaráda, který odjel loni na podzim na Nový Zéland. Všechny své fotky dával jen na facebook, a tak jsem se na ně nemohla doteď podívat. Až dnes. Brada mi padá úžasem na klávesnici a nemůžu odtrhnout oči od monitoru. Výzev není nikdy dost. Těch míst, kam bych se chtěla podívat, mi rapidně přibývá :)
      Snažím se plnit si postupně své sny, včera mi přišel mail ohledně zveřejnění workcampů na letošní léto. A hádejte, kam jsem se přihlásila.. Říkat vám to nebudu, páč nevím, jestli mě vyberou.. Dala jsem si ale tři země, tak mi snad nějaká vyjde.
      Ve škole je to teď víc než náročné. Dneska jsem měla od půl deváté do pěti! Mezitím jen hodinu pauzu na oběd. Těch seminářů a kurzů je tolik, moc se v nich neorientuju, dneska jsem na to taky doplatila, protože jsem zapomněla na jeden úkol. Budu ho přednášet příště. Překládání ze švédštiny do němčiny byl pro mě taky celkem horor, naštěstí se mi trochu ulevilo, když mi učitelka řekla, že mi dovolí u zkoušky česko-švédský slovník.
      Dneska jsem potkala Suinu na chodbě. Bavily jsme se jen chvilinku, je prý hodně zaneprázdněná, má taky zkoušky, ale až to všechno zvládnem, bude párty. Venku bylo obzvlášť velké teplo.Mohla jsem přebíhat mezi budovami jen v mikině a zima mi nebyla. Sluníčko hřálo, ale mě to uspávalo. Ta škola byla dnes dost vyčerpávající. Musela jsem si koupit čokoládu, abych zbývající hodiny přežila. Pak mi na chodbě někdo dal RedBull, měli tam stánek a rozdávali je volně studentům, tak jsem toho využila. Myslím ale, že ten RedBull na mě zapůsobil až teď. Má nějaké opožděné účinky. Asi si pustím film. Zítra mě čeká jízda do centra a velký nákup. Už jsem dlouho netancovala, stýská se mi po swingu, tenhle víkend je nějaký swingový festival, ale jsem unavená a navíc jsou to zas další výdaje. Taky vzpomínám na tanečák u Lídy na koleji  v Brně, tohle mi tu vážně strašně chybí a už se těším, až v červnu pojedu do Brna.
     Fotky šedivého sněhu a zašlé trávy pro vás nemám. Ale možná taky něco vyblejsknu, abyste viděli, jak ten sníh tady mizí. Napadlo mě, že jste asi ještě neviděli, jak to vypadá v centru Umea.

Tohle je radnice


Hlavní nákupní třída


Když jsem seděla v Mekáči a psala svůj první e-mail ze svého notebooku, myslela jsem si nejdřív, že ten chlápek, co tam stojí, je živej.


Ale když jsem se ho vydala detailněji prozkoumat, zjistila jsem, že není.

To je asi nejznámější kostel tady v Umea.. Stadkyrka


Uvnitř bylo krásně ticho a teplo.



Mějte pěkný víkend!
A dobrou noc!

6 komentářů:

  1. Držím ti palce, ať se zkoušky vydaří =).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, také ti přeju, ať se ti ve škole daří (hlavně v němčině :-) )

      Vymazat
  2. Nádherné fotky - líbí se mi kostel i radnice. Ten chlap je opravdu jako živej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten kostel je fakt hezkej, chtěla bych se tam někdy podívat na bohoslužbu..

      Vymazat
  3. Jé, tak to bych se taky ráda podívala na jeho fotky! Pro inpiraci:) Nj, rozvrh ve škole-Hela měla v pátek od rána do 18, v tom 3 hodiny na pitevně. Já strávila páteční odpoledne v Sobotce, kde jsem zjišťovala různé informace do školy; dnes jsme byli na chatě a teď jsem opět v Praze...ale nejradši bych zase někam zmizela do přírody...bylo fakt krásný počasí, jen na tílko a kraťasy:)A taky jsem podrobně zkoumala švédského průvodce a mapu Stockholmu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře, dám Ti na něj kontakt. Jsem ráda, že nemusím být na pitevně, občas ten jazyk taky děsně rozpitváváme, ale přeci jen jsme asi v příjemnějším ( a voňavějším) prostředí. Díky za mail :) Užívej si tepla, tady je ještě pořád dost zima.

      Vymazat