úterý 1. května 2012

(Ú)klid

Ahoj,
     zase jeden z poklidných dnů. Po včerejší bouři jsem ho přivítala. Bouře i klid vítám s radostí. Ačkoliv příliš mnoho bouří, či klidu pro mě dobré rozhodně není. Chce to nějak vyvážit.

           Právě se mi podařilo uklidit všechny odpadky, které se tu v kuchyni nashromáždily za poslední měsíc. Nikdo nebyl schopen to uklidit, pořád se ty hromady vršily, koš už nebylo skoro vidět. A tak jsem na to vlítla, stejně jsem celý den jen u notebooku a ven už asi nepůjdu. Při té příležitosti jsem se rozloučila se svojí žlutou termoskou, která už dosloužila.
               Venku svítí sluníčko, ale procházet se moc teď nemůžu. Můj kotník potřebuje pár dní klidu, včera jsem si ho totiž na výletě vyvrkla. Snad to bude brzo dobré. Aspoň mě to donutí sedět na zadku a psát. Už jsem přišla na slovo, které bych mohla rozebírat ve své jazykovědné seminárce. Tussi. Nevím, co mi na to řekne lektorka, ale mně se tohle děsné slovíčko prostě zamlouvá.
                   Poslední duben stál fakt za to! Poznala jsem mimo jiné na vlastní kůži, že každé negativum je k něčemu dobré. A že i na relativně špatnou situaci se dá nahlížet s humorem. O včerejšku vám víc určitě napíši, ale až později. Nejdříve chci dokončit ten Stockholm.
                   Zjistila jsem taky jednu hustou věc. Po třech měsících jsem poznala opravdové jméno jednoho člověka, totiž toho Ivana ze swingu. Nakonec se jmenuje Johan a ne Ivan :-) Díky facebooku. Tady vidíte, že představit se ústně často prostě nestačí. Člověk si v hlavě to jméno může přizpůsobit podle dosavadních zkušeností, a pak se může ještě divit. Na druhou stranu je to ale celkem jedno, nezáleží přeci na jméně, ale hlavně na tom, jak se ten člověk chová, jaký je.
                   A co vy? Co vás potkalo? Nemlčte jako ryby a taky mi něco napište (-:

Umeå kolem jedenácté večer




5 komentářů:

  1. Mně se bouřka taky líbila, všechno se tak nějak, pročistilo..:)
    A jsi šikovná, že jsi uklidila, to se občas musí, ale dokopat se k tomu je umění..:D
    Ohledně toho slova, doufám, že ti to lektorka povolí, mně se to taky líbí..:D Hned jak jsem si ho přečetla, vybavila jsem si ty kapky na kašel s názvem Tussin :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spojení s kapkami mě vůbec nenapadlo :-) Snad se jí to bude zamlouvat, opravdu bych nechtěla vymýšlet další slovo.
      Díky za komentář, měj se hezky.

      Vymazat
  2. Pěkné fotky z S. v minulém článku. Já uklízím každou minutu, protože mi sem před týdnem nalezli mravenci a nesmí tu zůstat ani drobeček. Posypal jsem všechno i solí a zatím dávají pokoj. Jak jsi slavila první máj?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Pavle. To máš dobré, asi bych si tě sem měla pozvat, abys nám na koleji taky uklidil :-) Lidem se moc nechce, ale někdo se musí občas obětovat.
      První máj byl pro mě úplně obyčejný den, zato ten den předtím byl fantastický. Já slavím, kdy se mi zachce a neřídím se moc podle kalendáře.

      Vymazat
  3. Já si na druhou stranu pod tímto slovem nevybavím vůbec nic :D.
    Ale ta fotka je překrásná, máte tam pěkné nebíčko.

    OdpovědětVymazat