pátek 18. května 2012

Vzpomínka (na Brno)

Zdravím,
     právě poslouchám Cradle of filth a dojídám poslední zbytky čokolády o d Mattise. Původně jsem ji nechtěla otevřít, protože mi ji přišlo škoda, ale nakonec jsme podlehla svým touhám a načala ji. Obrázek Rigy si můžu tak jako tak schovat. Čokoláda je to zvláštní, má trochu nahořklou chuť, ale uvnitř je nějaká náplň, takže to nechutná jak kdejaká čokoláda na vaření.
       Žádné novinky z oblasti cestování, či lidí pro vás nemám. Poslední dobou mi tu připadá každý den stejný, ať je víkend, či všední den. Zjistila jsem ale, že v Brně už taky teď měli zápočtový týden, takže bych do školy nechodila tak jako tak. Za pár dní až dopíšu tu seminárku, tak ze mě bude odbornice na Tusii. Je to děsný se v tom takhle piplat, vsadím se, že v budoucnu poznám každou "Tussi" na míle daleko :-) Deptají mě tabulky, protože s jejich tvorbou nemám moc zkušeností. Pořád se to přesunuje někam, kde to nechci mít. Včera jsem vyráběla prezentaci o My z ostrova Saltkrakan a taky jsem se snažila přijít na chyby v syntaxu. Bohužel marně. Musím na konzulatci.
         Zítra se chystám na Umea Kulturnatta. Po celé Umea se budou konat koncerty, výstavy, přednášky, takže teď večer vybírám, kam bych zítra zašla. Zaujaly mě tři metalové skupiny, dvě skupiny, co hrajou folkmusik, pak taky jakési akrobatické tance.. je toho spousta, škoda, že se nemůžu rozdělit na více částí. Shodou okolností jsem dnes dostala pozvání od Sojky na Muzejní noc v Brně. Taky se to koná zítra. Vidíte, jak jsou ta města propojená. Mrzí mě, že nebudu moci být zítra spolu se svými přáteli, přeci jen se to lépe obíhá ještě s jedním, dvěma kamarády, než sama. Uvidím, třeba tu někoho známého potkám v centru, koneckonců Umea je pidiměsto.. a když na známé tváře narážíte každou chvíli v Brně, tak proč ne tady? Snad nebude lejt. Počasí si tu dělá, co chce, celej den je zamraečno, občas prší, ale předtím, než se sluníčko vydá do hajan, přeci jen na chvilku vykoukne a z(ne) příjemní mi výhled z okna.
        Čím víc se blíží můj odjezd, tím víc na vás myslím... jaké to bude, až se zas po dlouhé době setkáme. Právě dnes jsem dostala od vás čtyři e-maily, díky moc za vaši podporu. Zároveň si tu taky uvědomuju, jak málo času mi tu zbývá a že tu mám ještě spoustu práce. Kéž by už byl 4. červen odpoledne. To budu mít všechny zkoušky za sebou.. a pojedu navštívit své náhradní švédské rodiče =)
                Mějte se, vím, že až budu zpátky v ČR, budu duší ještě ve Švédsku, ale nyní je to přesně naopak.. v myšlenkách jsem stále s vámi.

Vzpomínám na loňský koncert Eagleheart, Favál, dva z FI, co jsem tak potkala, noční rozjezdy, Moment of  Life a na jejich úžasně dlouhé vlasy! A jejich tričko mám samozřejmě doma! Tahle se vám možná bude líbit víc.. i když Moment of Life to stejně asi nikdy nepřekoná.




 A pampelišky tu taky máme :)


7 komentářů:

  1. Krásná fotka pampelišek. Držím palce, abys to tam dobře zvládla a v klidu ti uběhly ty další, "poslední" dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, snad držení palců pomůže. Kdyžtak se svět stejně nezboří, ale budu se snažit udělat pro školu maximum.

      Vymazat
  2. Tady už odkvetlé a jen vzácně někde ve stínu je někde najdeš. Můžeš u mne ve vší počestnosti samozřejmě přespat, ale bydlím tady sparťansky bez lednice a kuchyně. Ale sprchu tu mám. Ale myslím, že ty jsi na skrovné noclehy zvyklá, když jsi stále na cestách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je všechno holt opožděné.. :-) Díky, určitě tam někdy zavítám.

      Vymazat
  3. Tak jsem za Tebe Brno pozdravovala:) A vzpomínala jsem na náš výlet...ještě se tam určitě někdy na delší čas vydám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Terko. Určitě mě do Brna zas někdy přijedeš navštívit, je tam pořád co objevovat. Plánuju v nejbližší době zajít do Mariánského údolí a taky na rozhlednu.

      Vymazat
  4. Písničku jsem si poslechla, hrají dobře =).
    Bude to pro tebe asi i mírný šok vrátit se domů ... člověk začne vnímat i ten vzduch, že je jiný.

    OdpovědětVymazat