neděle 29. dubna 2012

Filmový večer, kanelbulle a má úžasná seminárka..

Hejsan!
         Zase se vám hlásím ze svého místa tady v pokoji. Ukusuju z právě koupené kanelbulle, k tomu kakao a užívám si té malé únavy po jízdě na kole. Od rána až do čtyř jsem psala seminárku, byla jsem odhodlaná to dopsat až do konce, ani jsem si nevšimla, že jsem se zapomněla částečně převléknout z pyžama do svého domácího oblečení. Jelikož chodím uvnitř nabalená ještě v mikině, tak to ani nikdo nezpozoroval. K obědu jsme si uvařila vepřovou konzervu z Čech a k tomu českou rýži. Mňam. Pak mi ještě zbyl kotel polívky, tak ten jsem taky snědla. Je to super pocit, když dopíšete poslední slovo své seminárky. Chtěla jsem se nějak protahnout, a tak jsem vyrazila na nákup do Willi:su. Cestou jsme se náhodou potkali s Mattisem, jel zrovna ze skateparku. Nevěděla jsem, že jezdí na skateboardu. Zítra podnikneme společně ještě s Judith a Tanjou a možná tím Francouzem výlet do Skulptur parku. Snad bude sluníčko jako dneska.  Ve Willi:su jsem koupila samé lahodné věci: hroznové víno, dva pomeranče, sušenky, chipsy a švédskou limonádu Trocadero. Po tomhle se mi už stýskalo. Tady v ICE mají tyhle potraviny hodně drahé. Teď si užívám těch dobrot a těším se na psaní blogu a na čtení knížky o polárních výpravách. Ani bych nevěřila, jak málo mi tady stačí ke spokojenosti.V Čechách je pro mě třeba taková limonáda a ovoce běžná věc, ale tady tomu tak není.
               A co vy? Doufám, že se mi v Čechách tím horkem neroztečete ;-) Včera jsem kromě psaní seminárky taky jela do centra opět na filmový festival. Ten páteční drsný program mě neodradil. Udělala jsem dobře, tentokrát se mi líbilo hodně filmů. Zhlédla jsem jich asi dvacet sedm, nejvíc se mi asi líbily lotyšské. Je vidět, že mají Lotyši svůj vlastní smysl pro humor. Spousta situací mi připadala smutná i legrační zároveň. Taky tam promítali blok německých filmů. Většinou tomu bylo dobře rozumět, tak jsem ani nemusela číst titulky v angličtině. Němci to mají tak půl napůl. Občas takové přemýšlecí, trošku pesimistické, občas hodně ujeté.. prostě crazy! Jeden film, který nám pouštěli, vytvořili Slováci. Ten se fakt hodně líbil, seděla jsem vedle Loika(známe se z Laponska) a jednoho kluka z Rumunska. Vždycky jsme si řekli, jak nás ten film bavil. Z toho slovenského byli nadšení. A já vlastně taky. Sice jsem moc nepochopila konec, ale ten nápad.. ten byl prostě originální. Když to celkově zhodnotím, tak nejhorší jsou pro mě prostě ty skandinávské filmy. Je to většinou depresivní, o umírání apod., je to dáno určitě tím prostředím.

     Vyprávět o všech filmech je nad mé síly. Ale určitě se podívejte na tenhle. U mě vyhrál.


Dalších několik filmů, které jsem našla a měly něco do sebe, najdete tady:
Lotyšsko
U tohoto filmu se mi líbil spád, rychlost a styl těch malůvek
http://vimeo.com/12267205

Trochu ztřeštěné, ale pěkná barevná podívaná
http://vimeo.com/15051566

Není práce jako práce.. Ten hlavní hrdina je hezky ošklivej :)
http://www.youtube.com/watch?v=piaAiiTdYqU

Bohužel jsem našla jen trailer.. tam se mi líbila slavnostní atmosféra, vznešenost a naopak překvapující chování všech postav v závěru.
http://www.youtube.com/watch?v=7qvZO8_PtGo&feature=player_embedded

Slovensko(taky jen trailer), suprová hudba
http://www.youtube.com/watch?v=4Z390oGx85o

Německo
s úžasným komentářem vypravěče
http://filmwithinafilm.com/?p=445

Zajímavý vzhled postav, sklerotická babička a tačící sporák :)  .. jen trailer
http://vimeo.com/23523337

Aneb co se může stát, když vás omrzí vás drahý/á..
http://blog.trikk17.com/animation/12-jahre-daniel-nocke/


Ráda si přečtu vaše komentáře.
Zatím čau =)


13 komentářů:

  1. Tady v Bochumi je jen 18 a bytu mám večer docela zimu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad už je u vás tepleji, tady dnes zas fučí, jako by byl podzim.

      Vymazat
  2. Tak jsem se zatím podívala jen na ten první film El empleo a taky se mi líbil:) Je to dobrý a originální nápad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, právě ten nápad se mi líbil, jinak je pravda, že všechny krátké filmy jsou poněkud zvláštní.

      Vymazat
  3. Tady bylo o víkendu pěkně horko. Je fajn, že jsi tu seminárku dopsala a že z toho máš radost. Mně se líbí, jak všude potkáváš samé známé. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad z toho bude mít radost i ten, kdo mi ji bude hodnotit. Ani nevíš, jak mě těší, když potám známého člověka, je fajn, že tu znám už celkem hodně lidí.

      Vymazat
  4. Báječný originální filmy. Tolik príma tipů pohromadě jsem už dlouho neviděla!
    Měj se krásně, Aničko ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, ty se měj taky pěkně, Vivi :-)

      Vymazat
    2. dyt to sou úplný kraviny co to máš za vkus, neznáš pořádný filmy

      Vymazat
    3. Venoušku, chápu, že ty máš úplně jiný vkus, vím, že jsi na filmy expert a tohle je asi pod tvou úroveň. Krátké filmy se prostě nemůžou hodnotit stejně jako filmy normální délky.

      Vymazat
  5. to 3. video je pěkně nudný a trapný

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Véno, buď trochu shovívavý :) Máš pravdu, že většina filmů je dost divná, taky bych si je asi normálně nepustila.

      Vymazat
  6. Podívala jsem se aspoň na ten první film a nejdřív mě to rozesmálo, ale jak si potom lehl sám jako rohožka před dveře, tak jsem zůstala civět. Hold, nikdo nemůže být jen obsluhován. Závěr s lampou mě ale zase rozesmál :D.

    OdpovědětVymazat