sobota 14. dubna 2012

Momentální stav

Ahoj,
     venku zase chumelí a to mám jít večer na swing. Kéž by přestalo, abych mohla jet na kole. Ach jo, stejská se mi po všech . Mám chuť to tu zabalit a jet domů. Ale nejde to, a tak to musím ještě vydržet. Připadám si tu jako zavřená v klícce. Snad budou na swingu Maruška s Janem a taky Ivan a Eva. Těším se, až si s nimi popovídám. I kdyby trakaře padaly, tak tam půjdu. Taky mi připadá, že jsem tancovat snad úplně zapomněla, měla jsem dlouhou pauzu. Tak ráda bych zašla na tanečák s Lídou v Brně.. je to všechno moc daleko. Snad tam na mě počkají.. a snad to bude pokračovat, až se vrátím.
             Včera jsem přečetla celou knížku Kledier machen Leute, o které budu psát svou seminárku. Taky jsem strávila několik hodin hledáním couchsurferů ve Stockholm a vypadá to, že všichni Švédi jsou buď strašně zaneprázdnění, nebo studení čumáci. Na Terku se moc těšim, budeme dvě, tak to snad všechno nějak zvládneme. Hlavně, abychom narazili na hodné lidi. Včera i dneska je tu uvnitř velká zima, a tak ležím hodně v posteli zachumlaná do svetrů a do dek. Přeležela jsem si trochu krk.
          Včera svítilo sluníčko, a tak jsem to hezké počasí využila k tomu vypravit se nakoupit. Dneska jsem si udělala k obědu hranolky a kuře. Skoro jako u nás v menze :-) Jsem ráda, že jsem to kuře zvládla. Není nad pořádný kus masa. Koupila jsem taky pepřové sušenky, což je prý typicky švédské jídlo, dám si je ke "kafi". Taky je tu hodně oblíbená lékořice, v Nordmalingu mi Michael řekl o jedné slané lékořici. Ochutnala jsem ji v ICE a hned  jsem ji musela vyplivnout. Fuj, představte si, že plavete v moři a v puse máte slano.. tak tohle je dvacetkrát horší! Jak to ti Švédi mohou jíst?
        Taky jsem se dokopala k tomu napsat odpověď Anně, své kamarádce z Německa.. A dnes se mi ozvala Katharina, je divné, že jí můj mail nedošel. Musím se jí zeptat na nějaké otázky ohledně těch zvyků, na běžkování už to nevidim, ale společná procházka by byla moc fajn =)

Přidávám jarní květiny z Nordmalingu,  třeba to přiláká to zatracený jaro i sem.. NAPOŘÁD!



3 komentáře:

  1. my počkáme, neboj :)
    ...a ty to tam taky ještě chvilku vydrž, za čas na to budeš mít hezké vzpomínky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné fotky. Hranolky a kuře? To máme rádi.

    OdpovědětVymazat
  3. Ty fotky jsou pěkné, kdybych mohla poslat to teplo, které tu máme, tak Vám ho tam rozšířím. :D

    OdpovědětVymazat