středa 11. dubna 2012

Poštááááá

Zdravím,
    úplně jsem zapomněla na to kontrolvoat schránku. Až dnes před večeří jsem ji otevřela a vypadlo na mě spousta reklam.. ale hlavně jeden pohled a jeden dopis. Mám obří radost! Dopis jsem ještě neotevřela, asi si ho přečtu před spaním, zato pohled jsem přečetla ihned. Je na něm čtyřbarevné kotě =) Díky, Petro, aspoň mi tu nebude s tou kočičkou tak smutno. Dopis je od Rebeccy, mé kamarádky z Německa. Jsem zvědavá, co píše, už si ani nepamatuji, jestli mi kdy poslala pohled, či dopis. Psaly jsme si dosud snad jen e-maily.
        A ještě někdo se mi dnes ozval.. Nawid z Finska. Nakonec se asi sejdeme ve městě Luleå ke konci května. Moc se na něj těším, ani jsem skoro nedoufala, že bych se s někým z loňského workcampu sešla. Venku je to dost škaredé, na chodnících velká břečka, než jsem došla do školy, měla jsem mokro v botech. Kéž by brzo vysvitlo sluníčko. Zásoby už mi tu skoro všechny došly, potřebovala bych udělat zase větší nákup. Jenže v tomhle se mi nikam jezdit nechce. Na koleji je velká zima, snažím si vařit čaje. Snad v pátek bude líp. Právě pracuji na jedné prezentaci na Landeskunde. Nakonec píšu o svátcích v Německu a v České republice. Zaměřím se hlavně na Vánoce a Velikonoce, už jen to mi zabere jistě nejméně patnáct minut. Celkem mě to baví. Je fajn, že tu ve Švédsku pobývá hodně Němců, můžu se jich osobně zeptat, jak to u nich chodí.  Ve škole jsme měli dvakrát dvě hodiny syntax, prezentaci jsem zvládla, ale ke konci mi z toho šla už hlava kolem. Nevím, jestli je lepší mít dva dny školu fakt intenzivně, a pak nic, nebo chodit každý den do školy na jednu hodinu. Stýská se mi po švédštině, tak jsem začala číst knihu Vargen(Vlk).
               To je celé, dnes vás nechci zatěžovat dlouhými články, jen jsem chtěla říct, že je to tady hned o moc veselejší, když dostanu od někoho z vás pohled, či e-mail. A tak prosím pište, pište.. pište :-)


Domek u pobřeží


Kostelík v Nordmalingu


zvonice


Skanzen




3 komentáře:

  1. Domek u pobřeží se mi moc líbí. Krásné fotky. Chápu, že ráda dostáváš pohledy a dopisy. já taky a to jsem DOMA. Jestli chceš pohled, tak mi napiš do mailu adresu. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké fotky.
    Ani si nepamatuju, kdy mně přišel naposledy dopis. Asi ještě v 9. třídě, když mi škola napsala zprávu o přijetí. :D

    OdpovědětVymazat